Ingredience
NA TĚSTO
- 6 vajec
- 70 g cukru krupice
- 2 velké lžíce kakaa
- kousek Tatra tradičního másla na potření pečicího papíru
NA KRÉM
- 1 krabičku Tatra smetany ke šlehání 30 % 200 g
- 1 vaničku Tatra tvaroh tučný 250 g
- 1-2 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
- banán nebo jahody (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečicím papírem a potřete Tatra tradičním máslem.
- Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao.
- Opatrně vmíchejte sníh. Těsto bude krásně nadýchané.
- Rozetřete těsto rovnoměrně na plech a pečte 8 minut.
- Po upečení ihned překlopte na utěrku, sloupněte pečicí papír a srolujte. Nechte vychladnout.
- Mezitím si vyšlehejte krém z Tatra tvarohu a šlehačky. Roládu rozrolujte, potřete krémem a případně přidejte ovoce dle chuti.
- Vše znovu srolujte, pak už jenom nakrájejte a užijte si dobrotu.