Recepty Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Ingredience

NA TĚSTO

  • 6 vajec
  • 70 g cukru krupice
  • 2 velké lžíce kakaa
  • kousek Tatra tradičního másla na potření pečicího papíru

 

NA KRÉM

  • 1 krabičku Tatra smetany ke šlehání 30 % 200 g
  • 1 vaničku Tatra tvaroh tučný 250 g
  • 1-2 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
  • banán nebo jahody (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte plech pečicím papírem a potřete Tatra tradičním máslem.
  2.  Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  3. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao.
  4. Opatrně vmíchejte sníh. Těsto bude krásně nadýchané.
  5. Rozetřete těsto rovnoměrně na plech a pečte 8 minut.
  6. Po upečení ihned překlopte na utěrku, sloupněte pečicí papír a srolujte. Nechte vychladnout.
  7. Mezitím si vyšlehejte krém z Tatra tvarohu a šlehačky. Roládu rozrolujte, potřete krémem a případně přidejte ovoce dle chuti.
  8. Vše znovu srolujte, pak už jenom nakrájejte a užijte si dobrotu.

Použité produkty