Ingredience
Korpus:
- 95 g másla Tatra,
- 235 g sušenek Lotus, rozlámaných,
- 50 g lískových ořechů, namletých.
Náplň:
- 500 g tučného tvarohu Tatra,
- 3 žloutky,
- 125 g moučkového cukru,
- 80 ml pomerančové šťávy,
- 250 g ricotty,
- 75 g želatinového ztužovače za studena,
- semínka z jednoho vanilkového lusku.
Zdobení:
- Pikao v tubě,
- jahody,
- máta.
Postup
- Smíchejte rozlámané sušenky, namleté ořechy a máslo. Tyčovým mixérem pak rozdrťte na jemnou drobenku.
- Drobenku vmačkáte do formy na koláč vyložené pečícím papírem a nechte v lednici ztuhnout.
- Mezitím utřete vaječné žloutky s moučkovým cukrem. Přidejte pomerančovou šťávu, ricottu, tvaroh, ztužovač a semínka z vanilkového lusku. Vše pečlivě promícháme a rovnoměrně rozetřeme na vychlazený korpus.
- Vše dejte znovu do lednice ztuhnout. Poté pouze ozdobte jahodami, mátou a Pikaem.
- Dobrou chuť!