Recepty Křupavá granola s pomerančem a mlékem

Křupavá granola s pomerančem a mlékem

Ingredience

  • plnotučné mléko Tatra
  • 250 g ovesných vloček
  • 80 g dýňových semínek
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 50 g chia semínek
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 60 ml javorového sirupu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • kůra a šťáva z malého pomeranče
  • 60 g goji na ozdobu
  • červený pomeranč

Postup

  1. V jedné míse smíchejte ovesné vločky s dýňovými, slunečnicovými a chia semínky, přidáme kůru z pomeranče, skořici a sůl. Vše řádně promíchejte.
  2. V druhé míse smíchejte javorový sirup, pomerančovou šťávu, olivový olej a med. Opět řádně promíchejte.
  3. Smíchejte suché suroviny s těmi mokrými, zapracujeme a rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečte v troubě na 150 °C asi 35 minut.
  5. Po upečení rozlámejte na kousky, zalijte mlékem, ozdobíme gojou a červeným pomerančem.
  6. Dobrou chuť!

Videorecept

Použité produkty