Recepty Bavorský ostružinový krém s meruňkovou omáčkou

Bavorský ostružinový krém s meruňkovou omáčkou

Ingredience

  • 6 plátků želatiny,
  • 100 ml Tatra smetany 31%,
  • 600 g ostružin,
  • 4 lžíce cukr moučka,
  • domácí meruňkový kompot.

Postup

  1. Ostružiny dejte do cedníku do mísy, posypte moučkovým cukrem, trochu rozmačkáme a nechte okapat. Do šťávy z ostružin přidejte želatinu, zahřejte a rozmíchejte dohladka. Rozmačkané ostružiny rozmixujte, smíchejte se smetanou a šťávou s želatinou a rozlijte do formiček vymazaných máslem. Nechte 4 hodiny vychladit v lednici.
  2. Na omáčku rozmixujte meruňkový kompot do požadované konzistence.

Použité produkty