Recepty Mandlové parfait s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé

Mandlové parfait s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé

Tento recept pro nás připravil šéfkuchař pražské restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.

Ingredience

  • 5 žloutků,
  • 60 g celých mandlí,
  • 3 lžíce mandlového likéru,
  • 100 g cukru,
  • 300 ml Tatra smetany 31%.

Postup

1. Mandle zrychla orestujte na pánvi a nahrubo nasekáme.

2.  Ve vodní lázni vyšlehete žloutky s cukrem. 

3. Stáhněte z ohně a přidejte mandle a mandlový likér. 

4. Na závěr směs smíchejte s našlehanou smetanou, nalijte do servírovací misky a nechte 2 hodiny ztuhnout v mrazáku.

5. Přejeme dobrou chuť!

Použité produkty