Nanuky jsou do ruky a jejich chuť je plná jahod a citronu. Přesto jsou ale hodně krémové a stále bez umělých barviv a aromat. I v těchto nanucích je oblíbené Salko, které je tentokrát zjemněno tvarohem.
Ingredience
Na 1 litr zmrzliny:
- 300 g jahod,
- 1 Salko,
- 1 neslazené kondenzované mléko,
- 1 vanička tučného tvarohu,
- 1/2 citronu.
Postup
- Rozmixujte jahody spolu s tvarohem.
- Vmíchejte Salko a kondenzované mléko.
- Přidejte kůru a šťávu z 1/2 citronu.
- Směs dobře promíchejte a vlijte do formiček na nanuky – já používám silikonové.
- Naplněné formičky umístěte do mrazáku alespoň na 5 hodin.
TIP: Pokud je na vás zmrzlina moc sladká, dejte do ní méně Salka a více neslazeného mléka.