Recepty Podzimní máslové prkénko

Podzimní máslové prkénko

Ingredience

  • 1 farmářské máslo Tatra
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvé fíky
  • semínka granátového jablka
  • pekany
  • lístky čerstvé rukoly
  • čerstvý tymián
  • med nebo sirup z agáve
  • čerstvý chléb k podávání

Postup

  1. Máslo vyndejte z lednice s dostatečným předstihem, aby hezky změklo.
  2. Připravte si středně velké a omyté prkénko. Použijte speciální servírovací, aby bylo čisté (žádné na běžné krájení surovin).
  3. Změklé máslo rozetřete nožem na připravené prkénko a zasypte hrubou mořskou solí.
  4. Dochuťte dle vlastní fantazie třeba nakrájenými fíky, granátovým jablkem, ořechy, rukolou, čerstvou bylinkou… Na závěr zakápněte medem nebo sirupem.
  5. Podávejte s čerstvým chlebem – jako chuťovku pro dva k večernímu posezení u filmu.

Použité produkty