Recepty Perníčkové cupcakes

Perníčkové cupcakes

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 130 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 70 g másla
  • 30 g kakaa
  • 120 g cukru
  • půl prášku do pečiva
  • 2 lžičky perníkového koření
  • špetka soli

 

Na dokončení: 

  • 250 g mascarpone, 
  • 100 g Salko tradiční, 
  • 1 sklenička marmelády.

Postup

  1. Na těsto smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukr, sůl, perníkové koření a kakao. 
  2. Promíchejte (jen metličkou) a přidejte tekuté ingredience – vejce, rozpuštěné máslo a smetanu. 
  3. Těsto rozdělte do chlívečků v plechu na muffiny (vyložte papírovými/silikonovými košíčky nebo vymažte máslem a vysypejte krupicí) a pečte na 180 °C horní dolní ohřev cca 20 minut. 
  4. Propečenost ověřte špejlí. Po vychladnutí vyjměte z plechu, udělejte do každého kousku shora dírku (třeba vykrajovačem jadřinců na jablka, ale zvládnete to i nožem nebo lžičkou) a naplňte marmeládou.
  5. Na krém pomalu vyšlehejte mascarpone se Salkem (jen na pomalý a pak střední výkon). Přes sáček se zdobicí špičkou naneste krém na jednotlivé cupcaky. 
  6. Dozdobit je můžete granátovým jablkem, brusinkami a perníkovým kořením.

Použité produkty