Ingredience
- 1 balíček dortových oplatků
- 250 g Farmářského másla Tatra
- 397 g Salko Tradiční
- 250 g cukru krupice
- 250 g mletých vlašských ořechů
Na dodělání:
- cca 150 g čokolády
- 5 lžic slunečnicového oleje
Postup
- Cukr postupně roztavte na světlý karamel. Máslo nakrájené na kostky přidejte do karamelu a vymíchejte kompaktní hmotu.
- Salko v pokojové teplotě taktéž vmíchejte do karamelu a cca 5 minut povařte. Přidejte mleté vlašské ořechy a pořádně zamíchejte.
- Odstavte a nechte mírně vychladnout. Ale pozor! Ne moc, protože pak se s hmotou hůře pracuje.
- Na 1 plát dortových oplatků naneste cca 4 lžíce griliášové směsi a rovnoměrně rozetřete. Přiklopte dalším plátem a opakujte ještě jednou. Takto utvořte 2 pláty.
- Zatižte je něčím těžkým (např. krabicí mléka) a dejte přes noc do chladu. Další den je už jen nakrájejte na libovolný tvar a namočte do čokolády předem rozpuštěné a smíchané s olejem.