Recepty Griliášové kostky

Griliášové kostky

Ingredience

  • 1 balíček dortových oplatků
  • 250 g Farmářského másla Tatra
  • 397 g Salko Tradiční
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g mletých vlašských ořechů

 

Na dodělání:

  • cca 150 g čokolády
  • 5 lžic slunečnicového oleje

Postup

  1. Cukr postupně roztavte na světlý karamel. Máslo nakrájené na kostky přidejte do karamelu a vymíchejte kompaktní hmotu.
  2. Salko v pokojové teplotě taktéž vmíchejte do karamelu a cca 5 minut povařte. Přidejte mleté vlašské ořechy a pořádně zamíchejte.
  3. Odstavte a nechte mírně vychladnout. Ale pozor! Ne moc, protože pak se s hmotou hůře pracuje.
  4. Na 1 plát dortových oplatků naneste cca 4 lžíce griliášové směsi a rovnoměrně rozetřete. Přiklopte dalším plátem a opakujte ještě jednou. Takto utvořte 2 pláty.
  5. Zatižte je něčím těžkým (např. krabicí mléka) a dejte přes noc do chladu. Další den je už jen nakrájejte na libovolný tvar a namočte do čokolády předem rozpuštěné a smíchané s olejem.

Použité produkty