Ingredience
Drobenkové těsto:
- 320 g polohrubé mouky
- 180 g studeného tradičního másla Tatra
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 balení kypřicího prášku
- špetka soli
Náplň:
- 500 g tvarohu tučného Tatra
- 1 vanilkový pudink
- 100 ml mléka Tatra
- 2 vejce
- 85 g cukru moučka
- 1/2 lžičky sušené vanilky (volitelné)
Na ozdobu:
- 200 g borůvek
- 200 g červeného rybízu
- 60 g nahrubo nasekaných mandlí
Postup
- Studené máslo z lednice nakrájejte na tenké plátky. Spolu s ostatními surovinami na těsto je dejte do misky a promněte konečky prstů do drobenkového těsta.
- Plech o velikosti 25×30 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo krupicí.
- Nasypte do něj dvě třetiny těsta a lehce upěchujte.
- Náplň připravte smícháním všech ingrediencí v misce. Nalijte ji na těsto, posypte očištěným ovocem, zbytkem drobenkového těsta a nasekanými mandlemi.
- Pečte na 180 °C asi 45 minut dozlatova, horní i dolní pečení. Po upečení nechte vychladnout.