Ingredience
- 120 g jahodového pudinku v prášku
- 100 g cukru
- 1 l plnotučného mléka Tatra
- 12 máslových sušenek
- jahodový džem
Na ozdobu:
- 100 g čokolády
- 20 ml oleje
- strouhaný kokos
Postup
- Smíchejte cukr, pudink a mléko. Vše promíchejte a uvařte do husté konzistence.
- Odstavte z plotny a ihned zakryjte fólií – tu přitiskněte na povrch pudinku. Nechte úplně vychladnout.
- Mezitím vyřízněte jednu stranu prázdné krabice od mléka. Nezapomeňte nastřihnutý roh přelepit lepenkou.
- Sušenky potřete džemem. Jakmile je pudink vychladlý, rozmixujte ho a menší vrstvou naplňte prázdnou krabici.
- Zaskládejte sušenkami a přidejte zbylý pudink. Dezert nechte ztuhnout v lednici min. 2 hodiny, lépe ale přes noc.
- Ozdobte čokoládovou polevou a strouhaným kokosem. Nechte ještě 20 minut ztuhnout v chladu a podávejte.
TIP: Abyste dezert dostali z krabice pohodlně, stačí ji po stranách nastřihnout.