Recepty Nepečený dezert z krabice od mléka

Nepečený dezert z krabice od mléka

Ingredience

  • 120 g jahodového pudinku v prášku
  • 100 g cukru
  • 1 l plnotučného mléka Tatra
  • 12 máslových sušenek
  • jahodový džem

 

Na ozdobu:

  • 100 g čokolády
  • 20 ml oleje
  • strouhaný kokos

Postup

  1. Smíchejte cukr, pudink a mléko. Vše promíchejte a uvařte do husté konzistence.
  2. Odstavte z plotny a ihned zakryjte fólií – tu přitiskněte na povrch pudinku. Nechte úplně vychladnout.
  3. Mezitím vyřízněte jednu stranu prázdné krabice od mléka. Nezapomeňte nastřihnutý roh přelepit lepenkou.
  4. Sušenky potřete džemem. Jakmile je pudink vychladlý, rozmixujte ho a menší vrstvou naplňte prázdnou krabici.
  5. Zaskládejte sušenkami a přidejte zbylý pudink. Dezert nechte ztuhnout v lednici min. 2 hodiny, lépe ale přes noc.
  6. Ozdobte čokoládovou polevou a strouhaným kokosem. Nechte ještě 20 minut ztuhnout v chladu a podávejte.

 

TIP: Abyste dezert dostali z krabice pohodlně, stačí ji po stranách nastřihnout.

Použité produkty