Recepty Jedlý jahodový květináček

Jedlý jahodový květináček

Ingredience

  • 250 g čokolády
  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce Tatra
  • 1 Pikao
  • 150 g kakaových sušenek
  • 200 g menších jahod
  • 10 papírových kelímků (velikost 100 ml)

 

TIP: Místo jahod můžete použít vlastní oblíbené ovoce.

Postup

  1. Nejprve si připravte kelímky. Na jedné straně je rozstřihněte a slepte izolepou. Čokoládu šetrně rozpusťte v mikrovlnce (promíchávejte po 15 vteřinách) nebo ve vodní lázni.
  2. Do každého kelímku dejte 2 lžičky rozpuštěné čokolády a zakružte, aby se rovnoměrně rozlila po stěnách. Dnem vzhůru je pak uložte do lednice na mřížku, aby ztuhly. Pokud se vytvoří velmi tenká vrstva čokolády, ještě jednou zopakujte pro dvojitou vrstvu.
  3. Tvaroh přendejte do misky, přidejte Pikao a vyšlehejte. Sušenky rozmixujte (pokud mají náplň, odstraňte ji). Dejte si stranou 10 menších jahod a zbytek nakrájejte na malé kousky.
  4. Z čokoládových korpusů cca po 1 hodině odlepte papírové kelímky (případně pomůže 5 minut v mrazu), naplňte je do třetiny tvarohovým krémem, přisypte 2 lžičky nadrcených sušenek, pak nakrájených jahod, opět krém a nadrcené sušenky.
  5. Na závěr ozdobte celou jahodou – takto připravte všechny kelímky. Skladujte v lednici max. 3 dny.

Použité produkty