Ingredience
- 90 g tradičního másla Tatra
- 100 g cukru krupice
- 3 vejce
- 50 ml polotučného mléka Tatra
- špetka soli
- 160 g polohrubé mouky
- kypřicí prášek
- cca 250 g reveně (rebarbory)
- máslo na vymazání a mouka na vysypání formy
Drobenka:
- 50 g jemných ovesných vloček
- 50 g tradičního másla Tatra
- 50 g cukru moučka
- 2 hrsti kokosových plátků
Postup
- Metličkou nejprve vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mléko a rozpuštěné vychladlé máslo.
- Pak přidejte mouku promíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli.
- Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Posypte očištěnou a nakrájenou revení.
- Na drobenku smíchejte zvlášť v misce ovesné vločky, studené máslo a cukr. Propracujte rukama. Koláč posypte plátky kokosu a připravenou drobenkou.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C asi 20–30 minut.
TIP: Pokud použijete mladou reveň, nemusíte ji loupat.