Recepty Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Ingredience

  • 500 ml polotučného mléka Tatra
  • 100 g tradičního másla Tatra
  • špetka soli
  • 460 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 20 jahod

Postup

  1. Do středního hrnce nalijte mléko, přidejte na plátky nakrájené máslo, špetku soli a dejte vařit. Poté ihned stáhněte na střední plamen, přisypávejte mouku a míchejte intenzivně vařečkou.
  2. Těsto se za chvíli začne odlepovat od stěn a na dně se vytvoří bílý povlak. Odstavte a nechte téměř vychladnout. Mezitím si očistěte jahody a dejte vařit vodu do velkého hrnce.
  3. Poté zašlehejte do těsta postupně vejce a žloutky. Těsto má být kompaktní, tvárné a dobře se s ním pracuje. Udělejte z něj váleček, rozdělte na dílky a vždy udělejte z dílku placičku.