Ingredience
Sušenky:
- 250 g hladké mouky
- 100 g změklého farmářského másla Tatra
- 75 g cukru krupice
- 50 g cukru moučka
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- 120 g čokolády
- domácí zmrzlina ze Salka a smetany
- čerstvé maliny nebo jahody
Postup
- Do mísy nasypte cukry, změklé máslo, přidejte vejce a rozmíchejte.
- Přisypte mouku s kypřicím práškem, sůl, promíchejte a přidejte nasekanou čokoládu. Znovu promíchejte.
- Vypracujte těsto, ze kterého poté tvarujte sušenky (množství vyšlo na cca 10 kusů větších a silnějších sušenek).
- Pečte na 180 °C cca 15 minut. Předem připravenou zmrzlinu ze Salka a smetany (vylepšenou malinami) vyndejte z mrazu a nechte ji lehce povolit. Poté s ní slepujte vychladlé sušenky a ideálně ihned podávejte.
TIP: Servírovat můžete s naší ledovou kávou Tatra.