Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 lžičky mleté skořice
- 80 g cukru moučka
- 4 lžíce tučného tvarohu ve vaničce Tatra
- 100 g farmářského másla Tatra
- 2 lžíce Pikaa
- 1 vejce
- špetka soli
Na ozdobu:
- 100 g čokolády
- kousek másla dle potřeby
- lyofilizované ovoce
Postup
- V míse smíchejte nejprve sypké suroviny, tedy mouku s kypřicím práškem, cukr, skořici a špetku soli.
- Poté přidejte tvaroh, Pikao, vejce a nakrájené studené máslo. Spojte v těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte vychladit alespoň 1 hodinu.
- Těsto vyválejte, nakrájejte na tenké proužky a lehce poválejte, ať se zakulatí. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 5–10 minut.
- V misce rozpusťte čokoládu – v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Pokud by byla příliš hustá, vmíchejte kousek másla. Vychladlé tyčinky ještě na plechu nebo na mřížce polijte čokoládou a ozdobte rozmixovaným lyofilizovaným ovocem.