KuchyněRecept

Srnčí hřbet nepečený

15.09.2014 13:50

Srnčí hřbet nepečený

Ingredience:

  • 150 g krystalového cukru
  • 1x ztužený tuk Omega
  • 1x Tatra Salko
  • 1 a 1/2 balení neslazených burisonů
  • 10 g nasekané 70% čokolády
  • 10 g oloupaných vlašských ořechů
  • 15 g libovolného kandovaného ovoce nebo sušených hrozinek

Postup:

Z krystalového cukru připravíme karamel. V hrnci rozpustíme Omegu se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a kandovaným ovocem nebo hrozinkami.

Míchame tak, aby všechny burisony a ostatní přísady byly obalené karamelovou hmotou. Pak necháme asi 10 minut odstát. Hmotu vložíme do formy srnčího hřbetu, která je vystlaná potravinářskou fólií a dobře upěchujeme. Zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout a potom podle potřeby krájíme na plátky.

Tento dezert je velmi chutný, když se nechá pár dnů uležet a burisony změknou.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑