KuchyněRecept

Panna Cotta s malinovou omáčkou

30.01.2014 11:29

Panna Cotta s malinovou omáčkou

Suroviny 4 osoby:

  • smetana TATRA 31% 300ml
  • mléko TATRA plnotučné 100ml
  • plátkovaná želatina 7gr
  • cukr krupice 40gr
  • 1/2 vanilkového lusku
  • mražené maliny 150gr
  • cukr krupice 100gr dle chuti

Technologický postup:

Želatinu namočíme na 15 minut do studené vody. Smetanu, mléko, cukr, semínka z vanilkového lusku dáme do rendlíku, zahřejeme na 70°C. Přidáme vody zbavenou želatinu a necháme rozpustit. Pokud se na směsi vytvořila pěna, tak ji musíme naběračkou sebrat, vlijeme do formiček nebo hrníčku a dáme vychladit.

Do rendlíku nasypeme mražené maliny, cukr krupici a na mírném ohni zavaříme. Necháme 5 minut na mírném ohni převářet ,poté rozmixujeme přes jemný cedník přepasírujeme, zbavíme semínek. Hmotu vychladíme na pokojovou teplotu a naneseme na vychladlou panna cottu. Zdobíme čerstvou malinou a mátou peprnou.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑