KuchyněRecept

Kuřecí prso Supreme

30.01.2014 11:31

Kuřecí prso Supreme

Suroviny 4 osoby:

  • kuřecí prsa s kůží a spodní části křídla Supreme 4ks
  • farmářské máslo TATRA 100gr
  • panenský olivový olej 60ml
  • kuřecí vývar 3dcl
  • smetana TATRA 28% 1dcl
  • čerstvý bobkový list 2ks
  • sůl, pepř

Technologický postup:

Kuřecí prsa očistíme, zbavíme peří, chloupků, zlomených brk, osušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle s olivovým olejem. Nejdříve kůží napřed. Po 3 minutách otočíme a opět 3 minuty opékáme. Barva opečených prsou by měla být maximálně béžová. Prsa dáme do pekáčku podlijeme vroucím vývarem, přidáme bobkový list. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C na  cca 10minut. Maso vytáhneme, omáčku přelijeme do rendlíku, nalijeme smetanu a svaříme na hustotu krémové omáčky. Nezahušťujeme moukou. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme, zahustíme kouskem studeného másla.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑