KuchyněRecept

Křenová omáčka s hovězím masem

30.01.2014 11:37

Křenová omáčka s hovězím masem

Suroviny pro vývar 4-6 osoby:

Hovězí loupaná plec 1kg,čerstvý bobkový list 4ks,nové koření 6 kuliček,celý černý pepř 10kuliček,voda 2litry,větší mrkev 1ks,pastyňák větší 1ks,celer 1/4ks,cibule větší 1ks,sůl dle chuti.

Suroviny pro omáčku 4-6 osoby:

Máslo 70gr.,hladká mouka 3 polévkové lžíce, hovězí vývar ve kterém jsme vařili maso 1 litr, cukr krupice 3 polévkové lžíce-dle chuti, ocet 3 polévkové lžíce, sůl, smetana 31% 200ml, čerstvý křen 2 polévkové lžíce.

Postup na vývar:

Maso dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Když se vývar začne vařit, sbíráme děrovanou naběračkou pěnu z vysrážené bílkoviny. Přidáme koření a stáhneme oheň tak, aby vývar jen lehce probublával. Maso vaříme cca 1,5hod. Maso vytáhneme, vývar přecedíme a použijeme do omáčky.

Postup na omáčku:

v hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a krátce za restujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývar a necháme povařit 20 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, cukrem, octem a zjemníme smetanou. Na poslední chvíli přidáme na jemno nastrouhaný čerstvý křen.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑