KuchyněRecept

Krémová polévka z pečených hříbků

30.01.2014 11:24

Krémová polévka z pečených hříbků

Suroviny 4 osoby:

  • hříbky 300gr
  • střední cibule 1ks
  • kuřecí vývar 1,2dcl
  • farmářské máslo TATRA 80gr
  • smetana TATRA 12% 2dcl
  • sůl,pepř mletý z mlýnků
  • čerstvý bobkový list 2ks

Technologický postup:

Do rendlíku dáme rozpálit máslo, na kterém zesklovatíme najemno nasekanou cibuli. Očištěné hříbky (3/4) nakrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a orestujeme do zlatavé barvy. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a necháme 25 minut podusit. Když jsou hříbky měkké, nalijeme do mixéru, vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme. Nalijeme zpět do rendlíku, přilijeme smetanu 2 minuty provaříme. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem. Na pánvi s nepřilnavým dnem rozpálíme máslo, ve kterém opečeme zbylé hříbky nakrájené na tenké plátky. Po opečení hříbky osolíme a opepříme. Polévku zdobíme opečenými hříbky a  čerstvou bylinkou.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑