KuchyněRecept

Karamelové rohlíčky

15.09.2014 12:27

Karamelové rohlíčky

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 140 g Tatra másla
  • 140 g mletých ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • 1x Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
  • 250 g Tatra másla
  • na zdobení čokoládová poleva

Postup:

Z mouky, másla, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odležet v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Nemáme-li formičku na rohlíčky, můžeme vykrajovat třeba kolečka, srdíčka apod.

Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dorůžova při 180°C. Vychlazené předem zkaramelizované Salko nebo Salko karamel vyšleháme s máslem na hladký krém, který pak nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na rohlíčky. Necháme ztuhnout a poté namáčíme do čokoládové polevy.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑