Káva

Irská káva

22.04.2014 17:28

Irská káva

Irská káva

Postup přípravy receptu

Nejdříve je potřeba ohřát whiskey s třtinovým cukrem. Doporučujeme okolo 40 ml, dávku můžete samozřejmě upravit. Třtinového cukru použijte 2 čajové lžičky. Cukr se v teplé whiskey krásně rozpustí. Whiskey nevařte, aby z ní nevyprchal alkohol. Poté připravte dvojité espresso nebo filtrovanou kávu, zhruba 50 ml.

Sladkou a teplou whiskey nalijte do sklenice a přidejte připravenou kávu. Poté ušlehejte smetanu, kterou ozdobíme povrch kávy. Smetana je lepší, když je našlehaná jen velmi jemně a není hustá. Na kávu lijte smetanu velmi pomalu, nejlépe přes lžičku.


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑