KuchyněRecept

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

15.06.2016 09:37

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky.

 

Ingredience:

  • 1x plechovka Salka 397 g
  • 2x Tatra smetana na šlehání 30% 200 g
  • Poslední ingredienci se meze nekladou. Může to být vanilkový lusk, oříšky, ovoce, skořice... podle toho, na jakou zmrzlinu máte zrovna chuť.

Příprava:

Příprava domácí zmrzliny ze Salka krok po kroku.
1. V misce si lehce rozšleháme obsah celé plechovky Salka 397 g. Salko tím zjemníme a trochu nadýcháme.
2. V další misce si našleháme dvě krabičky 200 gramové smetany ke šlehání.
3. Další ingradienci připravíme dle naší chuti. V našem případě se jedná o vanilkovou zmrzlinu, proto si vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a vyškrábneme z něho vanilková semínka. Úplně stačí semínka pouze z jedné poloviny lusku.
4. Vše dohromady pečlivě zamícháme.
5. Hotovou směs vlijeme do plastové misky nejlépe s uzavíratelným víkem a dáme na zhruba 5 hodin do mrazáku.

Přejeme Vám dobrou chuť!


Odběr novinek

Přihlaste se k odběru e-mailového newsleteru.

Odběr novinek

Důležité odkazy

Mléko z českých chovů Kravík www.bezlepek.cz
AGROFERT
Člen koncernu AGROFERT
    Facebook   Navštivte náš YouTube

© 2017, Mlékárna Hlinsko, a.s. – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.
Toto jsou internetové stránky společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. se sídlem Hlinsko, Kouty 53, PSČ 539 01, IČO 48169188, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, v oddílu B, vložce 3061. Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s. je členem koncernu AGROFERT

Nahoru ↑